Neue Menükarte

Z połączenia pasji i miłości do galicyjskiej kuchni oraz szacunku do bogatej tradycji tego miejsca – powstało nasze nowe menu, bazujące na starannie wyselekcjonowanych lokalnych produktach.

Autorskie potrawy łączą krakowską tradycję, stare receptury Restauracji Grand z nowoczesnością i olbrzymim talentem Szefa Kuchni – Tomasza Smoczyka, który stworzył tą niezwykłą kartę. Pierwsza strona nowej karty menu została poświęcona miłośnikom lokalnej kuchni i zatytułowana „Wszystko po krakowsku”. Oprócz żurku krakowskiego na maślance i kremówki a’la Grand zachwyca oryginalnie skomponowaną maczanką po krakowsku, jakiej nie znajdziecie Państwo w żadnej innej restauracji w Krakowie. Zarówno chleb piwny będący istotnym składnikiem maczanki jak również bajgle z Kazimierza i obwarzanki krakowskie dodane do innych potraw są zawsze świeżo wypiekane w kuchni Grand Holelu.

Nowa karta Restauracji Grand Signature zaspokoi najbardziej wyszukane smaki naszych Gości, ale też niejednokrotnie zaskoczy ciekawymi, nowatorskimi kompozycjami Szefa Kuchni. Przykładem niech będzie: ravioli z bundzem, dynią i szałwią, krem z kaszy jaglanej udekorowany płatkami wędzonej słoniny czy pieczona jagnięcina podana z musem z ziemniaka i sosem rozmarynowym.

Zapraszamy Państwa serdecznie do smakowania nowej karty w historycznych wnętrzach najstarszego i jednego z najpiękniejszych hoteli w Krakowie.

Menu